Postup přípravy receptu Telecí rizoto:
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na drobné kostičky a osmažíme dorůžova. Potom zamícháme mletou papriku, pepř, osolíme, podlijeme vařící vodou a dusíme dopoloměkka. Mezitím očistíme papriky nebo kořenovou zeleninu a nakrájíme na nudličky. Rýži přebereme, propláchneme dvakrát vařící vodou a dvakrát studenou vodou a necháme okapat. K poloměkkému masu přidáme připravené papriky, rýži, kečup a zalijeme vařící vodou. Na šálek rýže dáváme asi 1 1 šálku vody. Přisolíme a dusíme doměkka. Z rizota děláme pomocí navlhčené naběračky kopečky na talíř, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme rozehřátým máslem. Podáváme se zeleninovým salátem.