Postup přípravy receptu Telecí roláda :
Telecí maso rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a pokryjeme tenkými plátky šunky a slaniny.
Na rozehřátém másle osmahneme žampióny, do nichž jsme přidali utřený česnek, sůl a nasekanou petrželku, a vše zalijeme vejci.
Houbovou smaženici dobře rozprostřeme na plát masa, posypeme mandlemi nebo oříšky a maso pečlivě svineme.
Upevníme provázkem nebo nití a povrch osolíme.
Do pekáče rozložíme několik plátků slaniny, na ně položíme roládu, podlijeme ji trochou vody a dáme do trouby upéct. Při pečení přeléváme výpekem, podléváme vodou nebo vývarem z kostky.
Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme niť a nakrájíme ji na plátky.
Šťávu lijeme, přidáme máslo a společně povaříme.
Roládu polijeme a podáváme s různými přílohami a s čerstvím salátem. Místo telecího masa můžeme použít i vepřovou kýtu nebo vykostěné kuře.