Použité suroviny receptu Telecí s ořechy a hrozny:
250 g světlého vína
| 250 g tmavého vína
| 1 svazek petržele
| dle potřeby: citronové lístečky
| 8 telecích plátků
| dle chuti: sůl a pepř
| 8 plátků sýra goudy
| 2 lžíce oleje
| 1/4 l vývaru
| 1/2 kelímku smetany ke šlehání
| 125 g vlašských ořechů
| 25 g másla
| asi 2 lžíce cukru
| 1-2 lžíce citronové šťávy
| 1-2 lžíce solamylu
| dle potřeby: špejle
Postup přípravy receptu Telecí s ořechy a hrozny:
Opereme hrozny a otrháme. Tmavé kuličky rozpůlíme a odstraníme jadérka. Světlé kuličky můžeme nechat v celku. Petrželku a citronové lístečky jemně nasekáme.
Maso osolíme a opepříme. Na každý položíme 1 plátek sýra a posypeme jej bylinkami. Každý plátek srolujeme a zašpejlíme. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm opečeme. Podlijeme je vývarem, smetanou a přiklopíme pokličkou a asi 10 minut dusíme.
Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, na kterém krátce orestujeme ořechy a hrozny. Přisypeme cukr, citronovou šťávu a necháme zkaramelizovat.
Hotové závitky uložíme na teplo a do výpeku přilijeme solamyl rozmíchaný v troše vody. Osolíme, opepříme a vše podáváme na jedné míse.
Fotky receptu Telecí s ořechy a hrozny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!