Vložil: | Hvezdap4 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí steak na grilu, podávaný se zeleným chřestem, krémovou omáčkou a širokými nudlemi, doplněnými restovanými liškami:
50 g Celer
| 120 g Houby -lišky
| 120 g Chřest zelený
| drcený kmín
| 50 g Máslo
| 800 g Maso telecí-hřbet
| 50 g Mouka hladká
| 400 g Nudle široké
| 50 g Olej
| Pepř bílý
| 50 g Pórek
| 2 dcl Smetana ke šlehání
| 20 g Sýr Parmazán
| 3 dcl Vývar drůbeží
Postup přípravy receptu Telecí steak na grilu, podávaný se zeleným chřestem, krémovou omáčkou a širokými nudlemi, doplněnými restovanými liškami:
Na rozpuštěném másle lehce orestujeme nakrájený porek a celer, spolu s celým novým kořením a celým pepřem. Zaprášíme moukou, lehce osmahneme a zalijeme drůbežím vývarem a šlehačkou. Omáčku na velmi mírném ohni vaříme nejméně 45 minut. Provařenou omáčku scedíme, dochutíme čerstvými bylinkami a parmazánem a ještě krátce povaříme.
Telecí steaky osolíme, okořeníme bílým pepřem a drcenou bazalkou. Maso ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji a vložíme pod zapékací gril. Doba pečení závisí na průměru steaku.
Vařené nudle rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou. Každý steak prokrojíme na cca 4 plátky a naaranžujeme je k připraveným nudlím. Jednotlivé porce doplníme v páře vařeným chřestem a liškami orestovanými na másle s kmínem.
Fotky receptu Telecí steak na grilu, podávaný se zeleným chřestem, krémovou omáčkou a širokými nudlemi, doplněnými restovanými liškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!