Postup přípravy receptu Telecí steak v houbovém hnízdě s artyčoky:
Telecí řízky osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Zprudka opečeme na oleji. Pak steaky vyjmeme. Do výpeku nalijeme vodu a přidáme kostku MAGGI Zlatý houbový bujón a krátce povaříme.
Houbové hnízdo připravíme tak, že nejprve nakrájíme cibuli, zpěníme na oleji, přidáme kmín, očištěné a nakrájené houby, osolíme, opepříme a smažíme za stálého míchání dokud se voda neodpaří.
Artyčoky nejprve namočíme do vody, aby ztratily hořkost. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a vložíme do ní kolečka citrónu. Přidáme artyčoky a zvolna vaříme 20 - 25 minut. Poté artyčoky vyjmeme a lístky nakrájíme na úhledné trojúhelníčky.
Servírujeme tak, že do středu talíře vytvoříme houbové hnízdo, do hnízda vložíme steak, okolo hnízda nalijeme šťávu a opět do kruhu k okraji talíře poklademe kousky artyčoků. Steaky můžeme ozdobit větvičkou z bylinek.