Postup přípravy receptu Telecí steaky s bylinkami:
Cibulky opereme, očistíme a jemně nasekáme. Hlavičky žampionů očistíme a omyjeme. 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla rozehřejeme v malém rendlíčku a 3 minuty na něm dusíme nasekané cibulky do měkka. Rendlíček odstavíme, cibulku přendáme do misky a smícháme ji s hořčicí, estragonem a petrželkou. Steaky po obou stranách osolíme, opepříme a na jedné straně je stejnoměrně potřeme polovinou připravené směsi koření.
Ve velké pánvi rozpustíme zbylé máslo a vložíme do něj plátky masa namazanou stranou dolů. Houby položíme na pánev vedle masa a při mírnější teplotě vše asi 4 minuty opékáme. Během této doby potíráme horní plochu steaků zbylou cibulovou směsí, pak maso i houby obrátíme a rovněž 4 minuty opékáme po druhé straně. Hotové telecí steaky upravíme i s houbami na připravené talíře a ihned podáváme.
Fotky receptu Telecí steaky s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!