Použité suroviny receptu Telecí v bylinkách se šunkovými knedlíky:
500 g telecí kýty
| 1 řapíkatý celer
| dle chuti: šalvěj, rozmarýn a bazalka
| 200 g cibule
| 300 ml vína
| dle potřeby: hovězí vývar
| dle potřeby: hladká mouka
| 100 ml olivového oleje
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: pepř bílý a sůl
| Knedlíky:
| 500 g hrubé mouky
| 300 ml mléka
| 4 vejce
| ½ kostky droždí
| dle chuti: cukr
| 3 housky
| 200 g dušené šunky
| dle chuti: petrželová nať a sůl
Postup přípravy receptu Telecí v bylinkách se šunkovými knedlíky:
Dvě třetiny cibule nakrájíme na plátky a bylinky posekáme nahrubo. Přidáme olej sůl, drcený pepř a promícháme. Naříznutou kýtu položíme na alobal, vetřeme do ní směs bylinek a alobal zatáhneme. Vložíme do pekáče, do kýty zapíchneme teploměr a pečeme v troubě do teploty do 70 °C asi při 180 °C. Pečené maso vybalíme a krátce ještě zapečeme do barvy. Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a vínem. Nakonec přecedíme. Řapíkatý celer nakrájíme na plátky a orestujeme na másle. Řezy pečeně podléváme šťávou a podáváme se šunkovými knedlíky a restovaným celerem.
Fotky receptu Telecí v bylinkách se šunkovými knedlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!