Postup přípravy receptu Telecí závitky s bylinkovou náplní:
Petrželovou nať a bazalku opereme, osušíme a posekáme. Polovinu natě smícháme s bazalkou, čerstvým sýrem, parmazánem a strouhankou. Česnek oloupeme, prolisujeme do sýrového krému a promícháme. Osolíme a opepříme. Řízky omyjeme, osušíme a potřeme sýrovým krémem, přitom necháváme okraje volné. Maso na delší straně trochu založíme, plátky zavineme a sepneme párátky. V kastrolu rozehřejeme olej a telecí závitky na něm ze všech stran prudce opečeme. Přilijeme víno a závitky pod poklicí dusíme asi 20 minut. Mezitím oloupeme a omyjeme brambory a vaříme je asi 20 minut v osolené vodě. Telecí závitky vyjmeme z omáčky a udržujeme teplé. Omáčku povaříme, pak vmícháme zakysanou smetanu, přisolíme a opepříme. Brambory slijeme, necháme sejít páru a posypeme zbylou petrželovou natí. Závitky rozdělíme s bramborami a omáčkou na talíře a podáváme.