Postup přípravy receptu Telecí závitky s nivou:
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, sýr rozkrájíme na kostičky a rozdělíme jej na řízky. Tymián opereme, otrhanými lístky posypeme řízky a navrch poklademe šunku. Lahůdkovou cibulku omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka a posypeme jimi šunku. Telecí řízky stočíme a převážeme kuchyňskou nití. V hrnci rozehřejeme olej a závitky na něm opečeme ze všech stran. Pak přidáme oloupaný a posekaný česnek, zalijeme nejprve bílým vínem, pak vývarem, uvedeme do varu a závitky dusíme pod poklicí na mírném ohni 20 - 30 minut. Měkké závitky vyjmeme z omáčky a udržujeme teplé. Omáčku ještě povaříme, nakonec vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Závitky rozdělíme na talíře s omáčkou a podáváme s těstovinami nebo různě upravenými bramborami.