Postup přípravy receptu Telecí závitky v rajčatovo-smetanové omáčce:
Telecí řízky omyjeme, osušíme a mírně z obou stran naklepeme. Osolíme a opepříme. Šalvěj opereme, lístečky otrháme a několik jich dáme stranou na konečné zdobení. Maso pak lístky obložíme a rovnoměrně posypeme sýrem. Pak je svineme a pečlivě uzavřeme párátky.
Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm ze všech stran opečeme. Oloupeme šalotku, přidáme je k závitkům a osmahneme. Vše pak podlijeme 1/4 l vody a připraveným vínem, přivedeme k varu a asi 5 minut necháme povařit. Necháme asi 10 minut odležet.
Mezitím rajčata očistíme, omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Rozmícháme žloutek se 4 lžícemi smetany. Zbylou smetanu a nakrájená rajčata přidáme k závitkům a přivedeme opět k varu. Po 1 minutě sejmeme pánev z plotýnky. Závitky vyjmeme a stále je udržujeme teplé. Omáčku zahustíme žloutkem. Osolíme, opepříme a podle chuti přidáme také citronovou šťávu. Závitky s omáčkou upravíme na mísu, ozdobíme šalvějí.