Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Temešvárské vepřové kotlety:
4 vepřové kotlety
| 2 lžíce sádla
| 2 střední cibule
| 2-3 lžíce hladké mouky
| 0,2 l smetany
| 800 g brambor
| 2 zelené paprikové lusky
| 1 rajče
| 1 lžíce mleté sladké papriky
| petrželová nat'
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Temešvárské vepřové kotlety:
Kotlety na okrajích nařízneme a naklepeme. Maso posolíme, popepříme, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na tuku. Vyjmeme a na zbytku sádla zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou petrželovou nať. Přidáme mletou papriku, zamícháme a podlejeme. Brambory nakrájíme na plátky, které přepůlíme na půlměsíčky. Přidáme je k cibuli a dusíme při mírném podlévání. Když se dusí asi 10 minut, přendáme je na jednu stranu pekáče, na druhou stranu složíme kotlety a na volné místo dáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a na kolečka nakrájená, spařená a oloupaná rajčata. Přelejeme smetanou a v troubě společně dusíme ještě 25 minut. Smetana se má částečně vydusit. Na každou porci podáváme 1 kotletu, dušené brambory a lečo se smetanou.
Fotky receptu Temešvárské vepřové kotlety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!