Použité suroviny receptu Teplé chlebíčky s chřestem:
12 ks obdélníkových topinek z bílého chleba
| 600 g čerstvého vařeného chřestu
| 100 g tučné šunky
| 20 g másla
| 1/8 l husté sýrové omáčky
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: máslo na opečení topinek
Postup přípravy receptu Teplé chlebíčky s chřestem:
Připravené krajíčky bílého chleba po obou stranách pokapeme nebo slabě potřeme máslem, narovnáme na horký suchý plech a prudce je opečeme v předehřáté horké troubě po obou stranách dozlatova, nebo je opečeme v pánvi přímo na rozpáleném másle na každé straně dorůžova. Uvařený (konzervovaný) odkapaný chřest nakrájíme na tyčinky asi 6 cm dlouhé. V kastrolku rozpustíme máslo, dáme do něho nakrájený chřest, osolíme a trochu podusíme. Připravené horké topinky obložíme čtyřmi tyčinkami podušeného chřestu, přelijeme horkou sýrovou omáčkou a posypeme na kostičky nakrájenou tlustou šunkou.
Fotky receptu Teplé chlebíčky s chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!