Postup přípravy receptu Teplé chlebíčky s opečenkami:
Připravené krajíčky tmavého chleba v rozpáleném oleji vysmažíme dozlatova (důležité je, aby olej byl náležitě rozpálený a topinky, aby v něm plavaly). V hrnci rozpustíme na kostečky nakrájenou slaninu, osmažíme v ní nadrobno nakrájenou cibuli a necháme vychladnout. Maso dvakrát na masovém strojku umeleme, dáme do misky a přidáme k němu osmaženou cibuli i se slaninou, mlékem zvlhčenou strouhanou housku, žloutek, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme. Ze směsi utvoříme oválné, ploché placičky a v rozpáleném sádle je po obou stranách rychle opečeme. Připravené horké topinky obložíme masitými opečenkami, povrch polijeme tatarskou omáčkou, ozdobíme zelenou petrželí a horké ihned podáváme.