Postup přípravy receptu Teplé chlebíčky s vejci a uzeným masem:
Připravené krajíčky bílého (tmavého) chleba na obou stranách pokapeme nebo slabě potřeme máslem, narovnáme na horký suchý plech a prudce opečeme v předehřáté troubě po obou stranách dozlatova (nebo je opečeme v pánvi přímo na rozpáleném másle na každé straně dorůžova). Vejce v hrnečku dobře rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostečky nakrájené uzené maso, rozsekané kapary, nadrobno nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na větší pánvi rozpálíme máslo, nalijeme do něho vaječnou směs a za stálého míchání vařečkou ji necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustne. Hotovou vaječnou směsí pak silně potřeme připravené horké topinky. Povrch topinek posypeme osmaženou strouhankou a ihned podáváme.