Použité suroviny receptu Teplé chlebíčky se šunkou:
1 ks bílé veky
| 2 ks vajec na obalení
| 150 g šunky (šunkového salámu)
| 250 g oleje na smažení
| 40 g sardelového (křenového) másla
| 20 g polohrubé mouky na obalení
| 1/4 l mléka
| 1/13 l mléka na obalení
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Teplé chlebíčky se šunkou:
Z veky nakrájíme 12 krajíčků asi 1/2 cm silných a na jedné straně je potřeme sardelovým (křenovým) máslem. Polovinu potřených krajíčků obložíme tence nakrájenou šunkou (šunkovým salámem) – šunka ani salám nesmí přes okraje krajíčků přečnívat. Druhou polovinu potřených krajíčků je zakryjeme, trochu přitlačíme a namočíme na okamžik do osoleného mléka. Z vajec, soli, polohrubé mouky a mléka upravíme těstíčko. Připravené chlebíčky v něm smáčíme a v rozpáleném oleji je po obou stranách do červena osmažíme.
Fotky receptu Teplé chlebíčky se šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!