Použité suroviny receptu Teplé chlebíčky švýcarské:
12 ks obdélníkových topinek z bílého chleba
| 100 g tenkých plátků anglické slaniny
| 100 g taveného sýra
| 30 g másla
| 5 g zelené petržele
| 5 g pažitky
| 5 g kapar
| dle chuti: konzervované zelené olivy
| dle chuti: ředkvičky
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Teplé chlebíčky švýcarské:
Připravené krajíčky bílého chleba narovnáme na horký suchý plech a rychle je opečeme v předehřáté horké troubě po obou stranách dozlatova, místo plechu je můžeme také péci na elektrickém opékači. Tavený sýr rozetřeme s máslem, přidáme k němu nadrobno nasekanou zelenou petržel, pažitku a kapary, osolíme, okořeníme mletou paprikou a dobře promícháme. Nakrájenou anglickou slaninu na pánvi ve vlastním tuku orestujeme do zlatohněda. Připravené horké topinky potřeme utřeným bylinkovým sýrem, obložíme horkou opraženou slaninou, ozdobíme tulipány z ředkviček a na plátky nakrájenými olivami.
Fotky receptu Teplé chlebíčky švýcarské:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!