Vložil: | Fiska1 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Teplý krůtí salát:
200 g krůtího masa
| špetka soi a pepře
| 50 g červené papriky
| 50 g naťových cibulek
| 50 g žampionů
| 50 g ředkviček
| 100 g špenátu
| Dresink:
| 50 ml olivového oleje
| 50 ml medu
| 50 ml vinného octa
| 2 snítky čerstvého oregána
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Teplý krůtí salát:
Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme a necháme půl hodinky v chladu odležet. Papriku, cibulky, žampiony a ředkvičky nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji nejprve zprudka orestujeme maso, pak teplotu trochu zmírníme. Přidáme nakrájenou zeleninu a opékáme asi přibližně dvě minuty. Na dresink prošleháme v menší misce olivový olej s medem a vinným octem. Dochutíme solí a pepřem a naposledy přidáme nakrájené oregáno a promícháme. Lístky špenátu omyjeme a promícháme s teplou krůtí směsí, rozdělíme do misek a přelijeme připraveným medovým dresinkem.
Fotky receptu Teplý krůtí salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!