Použité suroviny receptu Těstovinové mušle s cuketovou omáčkou:
400 g těstovinových mušlí
| 20 g rostlinného tuku
| 200 g cukety
| 1 stroužek lisovaného česneku
| 1 lžička bazalky
| 1 lžíce petrželové natě
| 20 g maizeny
| 100 g parmazánu
| 1 špetka soli
| 1 špetka pepře
Postup přípravy receptu Těstovinové mušle s cuketovou omáčkou:
Těstovinové mušle uvařte v osolené vodě. Na pánvi na tuku osmažte cuketu nakrájenou na tenká kolečka. Přidejte česnek, bazalku (lépe čerstvá), petrželovou nať jemně usekanou, zalijte maizenou rozšlehanou ve 150 ml vody a za stálého míchání povařte 5 minut.
Vmíchejte parmazán nastrouhaný najemno (můžete použít i eidam nebo čedar), sůl a pepř. Těstoviny podávejte přelité omáčkou a doplněné čerstvým zeleninovým salátem.
Fotky receptu Těstovinové mušle s cuketovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!