Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Těstovinové polštářky:
250 g lasagní
| 1 lžíci olivového oleje
| 250 g ricotty, žervé nebo jemného tvarohu
| 50 g zelených lístků (roketa nebo čerstvý špenát)
| 700 g hotové rajské omáčky se zeleninou
| 50 g ostřejšího sýra typu čedar, nastrouhaného
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Těstovinové polštářky:
Připravte těstoviny podle návodu na obalu – většinou stačí přelít je v misce horkou vodou a dát jim pět minut na to, aby zvláčněly. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Dobře vymastěte plech nebo širokou mísu z varného skla.
Lasagne sceďte. Doprostřed každého plátu dejte lžíci ricotty, posypte zelenými lístky (špenát nezapomeňte spařit horkou vodou a jemně nakrájet), osolte a opepřete. Pláty vždy přeložte napůl a okraje velmi pečlivě přitiskněte k sobě, aby se dobře spojily a náplň neměla šanci vytéct. Úhledné kapsy potom klaďte na plech tak, aby se částečně překrývaly.
Hotovou omáčku přelijte přes naskládané těstoviny a rovnoměrně ji rozetřete. Posypte strouhaným sýrem. Zapékejte, až začne omáčka bublat a sýr se roztaví (nenechte ho ale příliš zhnědnout), a neste na stůl.
Fotky receptu Těstovinové polštářky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!