Vložil: | Silvies |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Těstovinový salát s ovocem:
3 lžíce bílého vinného octa
| 3 lžíce olivového oleje
| sůl
| pepř
| 400 g těstovinových spirálek
| 5 lžic majonézy
| 4 lžíce pesta
| 2 lžíce zakysané smetany
| 400 g vařeného kuřecího masa (bez kůže)
| 2 řapíky celeru
| 200 g bezjaderných modrých hroznů
| 2 velké mrkve
| lístky celeru na ozdobu
Postup přípravy receptu Těstovinový salát s ovocem:
Vinný ocet, olivový olej, sůl a pepř v míse důkladně prošleháme. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. V míse je promícháme s připravenou zálivkou a necháme vychladnout.
Majonézu rozmícháme s pestem a zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Kuřecí maso nakrájíme na úzké nudličky. Celer omyjeme, očistíme a šikmo nakrájíme na plátky. Hrozny omyjeme, několik ponecháme v celku, zbylé rozpůlíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vše až na celé hrozny vmícháme do těstovin. Podle potřeby dochutíme. Těstovinový salát s ovocem ozdobíme bobulemi vína a lístky celeru.
Fotky receptu Těstovinový salát s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!