Postup přípravy receptu Těstovinový salát se šafránem a ovčím sýrem:
V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a necháme okapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, stejně jako očištěnou chilli papričku. Česnek nasekáme na větší kousky, omytou neloupanou cuketu rozkrájíme na kostky, rajčátka rozčtvrtíme. Na pánvi v rozpáleném oleji orestujeme nejprve cibuli s papričkou a česnekem, pak přidáme cuketu, podusíme a nakonec přisypeme rajčátka. Okořeníme solí a pepřem, zalijeme pomerančovou šťávou smíchanou se šafránem a vinným octem. Promícháme a už jen krátce asi 5 minut podusíme. Těstoviny promícháme se zeleninovou směsí, navrch posypeme nastrouhaným sýrem a usekanými bylinkami. Před podáváním necháme dobře vychladit.