Postup přípravy receptu Těstoviny caserecce s cibulovou omáčkou:
Cibule a jarní cibulku oloupejte a nadrobno nakrájejte. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje a zpěňte na něm cibule. Přidejte hrst najemno pokrájených bylinek (tymián, rozmarýn), osolte a opepřete. Přilijte trochu vína, nechte odpařit a cibuli duste tak dlouho, až bude měkká, ale ne úplně rozvařená. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě. Jakmile budou uvařené al dente, slijte je a přesypte na pánev k cibulové omáčce. Těstoviny s omáčkou dobře promíchejte a okamžitě podávejte teplé, štědře posypané čerstvě nakrájenými hoblinkami sýru Grana Padano nebo parmezánu. Namísto caserecce můžete použít i těstoviny typu tortiglioni (spirálky).