Použité suroviny receptu Těstoviny s bílými fazolemi:
250 g širokých nudlí
| sůl
| 1 pórek
| 2 plechovky (po 425 ml) bílých fazolí
| 3 rajčata
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| 3/8 l zeleninového vývaru
| sambal oelek nebo jiné ostré koření
| petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Těstoviny s bílými fazolemi:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Pórek důkladně opereme a nakrájíme na kolečka. Fazole necháme okapat. Rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno. V kastrole rozpálíme 2 lžíce oleje a cibuli, česnek i pórek na něm osmahneme (asi pět minut). Přidáme rajčata a dalších 5 minut spolu podusíme. Podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Vmícháme fazole, osolíme, okořeníme a povaříme. Uvařené těstoviny a připravenou fazolovou směs rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Těstoviny s bílými fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!