Postup přípravy receptu Těstoviny s masem a mrkví:
Těstoviny vsypeme do vroucí osolené vody, přidáme lžíci oleje, promícháme a uvaříme doměkka. Potom je scedíme a propláchneme studenou vodou.
Vepřovou plec opláchneme, řádně osušíme a posypeme solí a kmínem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a v předehřáté troubě (200 °C) pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby ještě podléváme horkou vodou.
Mrkev pečlivě očistíme a nakrájíme vroubkovým nožem na plátky. V osolené vodě je uvaříme téměř doměkka. Květák rozebereme na stejně velké růžičky a vsypeme do vroucí osolené vody. Povaříme přibližně tři minuty.
Okapané těstoviny smícháme s pokrájenou cibulovou natí a společně prohřejeme. Vepřové maso nakrájíme na úhledné plátky. Na nahřátý talíř klademe plátky masa, které polijeme vypečenou šťávou, mrkev, květákové růžičky a nakonec přidáme těstoviny. Podle chuti můžeme ještě ozdobit čerstvou petrželkou, proužky paprikového lusku nebo rajským jablíčkem.