Kvalitní semolinové těstoviny (např. farfale)
| 1 malé kapary
| 1 menší sklenice zelených oliv - vypeckované (mohou být i plněné paprikou)
| 1 větší cibule
| 2 - 3 stroužky česneku
| 1 sklenice sušených rajčat v oleji
| svazek kadeřavé petrželky
Postup přípravy receptu Těstoviny s petrželkou:
Na pánev vlijeme olej (nebo část)ze sušených rajčat. Rozpálíme. Cibulku nakrájenou na malé kostičky opečeme do zlatova. Zmírníme plamen a přidáme na tenké nudličky nakrájená sušená rajčat, kapary, z kterých jsme slili vodu, olivy nakrájené na kolečka(každou olivu tak na 3 plátky), česnek nakrájený na tenké plátky. Asi tak 3 minuty vše podusíme, nakonec přikořeníme vegetou + čerstvě mletým pepřem.
Těstoviny uvaříme "al dente", slejeme a vmícháme do nich nadrobno nakrájenou petrželku.
Servírujeme nejdřív těstoviny, navrch rozložíme příslušný díl směsi. Toť vše :-)
Fotky receptu Těstoviny s petrželkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!