Použité suroviny receptu Těstoviny s pórkem a žampiony:
1/2 kg pórku nakrájeného na kolečka
| 30 dkg nakrájených žampionů
| 1 bobkový list
| 5 dkg margarínu
| 5 dkg hladké mouky
| 1/2 l polotučného mléka
| 2 lžíce natrhané čerstvé pažitky
| černý pepř
| 1/2 kg čerstvých těstovin linguine nebo tagliatelle
Postup přípravy receptu Těstoviny s pórkem a žampiony:
Pórek se žampiony a bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 - 15 minut doměkka. V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného míchání připravíme jíšku. Hrnec sejmeme ze sporáku a postupně do něj přiléváme mléko. Poté jej vrátíme znovu na sporák a za pravidelného míchání necháme směs zhoustnout. Snížíme teplotu a mléko a jíšku vaříme na mírném plameni a další 2 minuty. Přisypeme zeleninu, pažitku černý pepř a necháme vše prohřát. Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny al dente. Slijeme je, nasypeme zpátky do hrnce a promícháme s pórkovo-žampionovou omáčkou. Pokrm ozdobíme čerstvou pažitkou.
Fotky receptu Těstoviny s pórkem a žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!