Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Těstoviny s tykvovou omáčkou:
350 g suchých těstovin (farfalle, penne nebo nejlépe radiatori)
| 200 ml smetany ke šlehání
| 4 lžíce čerstvě strouhaného parmezánu (nebo Grana Padano či Gran Moravia)
| 2 lžíce nakrájené petrželky
| sůl, pepř
| Omáčka: 800 g syrové tykve
| 55 g másla
| 115 g nadrobno nakrájené bílé cibule nebo šalotky
| sůl
| špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Těstoviny s tykvovou omáčkou:
V menším hrnci nebo pánvi se silným dnem rozpustíme při nízké teplotě máslo, přidáme cibuli a špetku soli. Zakryjeme pokličkou a za častého míchání dusíme 25-30 minut.
Z tykve odstraníme semena. Dužninu oloupeme, nadrobno nakrájíme, nasypeme do rendlíku a ochutíme muškátovým oříškem. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni 45 minut. Občas zamícháme.
Mezitím přivedeme k varu ve velkém hrnci slabě osolenou vodu. Přidáme těstoviny, znovu přivedeme k varu a vaříme 8-10 minut tak, aby těstoviny byly "al dente". Těstoviny slijeme a 150 ml tekutiny si uchováme.
Do tykvové omáčky přimícháme smetanu, nastrouhaný parmezán a petrželku, osolíme a opepříme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji vodou z těstovin.
Do hotové omáčky nasypeme těstoviny a minutu mícháme. Podáváme ihned posypané parmezánem.
Fotky receptu Těstoviny s tykvovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!