Použité suroviny receptu Těstoviny s vepřovým masem:
595 g vepřových řízků z kýty
| 1 malý lilek
| sůl
| 1 lžička olivového oleje
| 1 pórek
| 2 stroužky drceného česneku
| 1 - 2 lžičky chilli omáčky
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 2 lžíce vody
| 300 g malých rajčat
| 2 plátky libové slaniny
| 115 g nakrájených žampionů
| 1/4 šálku čerstvé bazalky
| 255 g těstovin tagliatelle nebo fettucine
| čerstvě drcený pepř
Postup přípravy receptu Těstoviny s vepřovým masem:
Lilek nakrájíme na malé plátky, osolíme a necháme 1 hodinu odstát. Osušíme jej papírovým ubrouskem, zlehka osmažíme a poté vyjmeme z pánve. Do pánve přidáme olej a mírmě orestujeme pórek nakrájený na tenká kolečka a česnek. Přidáme chilli omáčku, rajčatový protlak smíchaný s vodou, rajčata a necháme 2 - 3 minuty smažit. Pak přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, žampiony a bazalku. Těstoviny uvaříme podle návodu " al dente" a slijeme. Vepřové řízky nakrájíme na tenké nudličky a v teflonové pánvi 2 - 3 minuty smažíme a přimícháme k zelenině. Těstoviny promícháme s masovou směsí a ochutíme čerstvým pepřem.
Fotky receptu Těstoviny s vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!