Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Těstoviny se špenátem a ricottou:
500 g špaget
| 4 lžíce extra panenského olivového oleje
| 3 stroužky česneku, pokrájené na plátky
| 400 g mražených nebo čerstvých lístků špenátu, opláchnutých a odkapaných
| 30 g rozinek, spařených
| střik citronové šťávy
| 50 g opražených piniových oříšků nebo loupaných nakrájených mandlí, opražených
| 130 g ricotty nebo žervé
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Těstoviny se špenátem a ricottou:
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte; trochu vody, v níž se vařily, si ponechte.
Větší část oleje rozehřejte v hluboké pánvi nebo širším kastrolu a dozlatova osmažte plátky česneku. Vsypte rozinky a všechen špenát (bude se ho zdát hodně, ale zavadne a objem se značně zmenší), osolte a opepřete a za občasného promíchání vařte dvě minuty.
Pánev se špenátem stáhněte z ohně, zastříkněte citronovou šťávou, přidejte zbylý olej a pinie nebo mandle. Promíchejte se špagetami; pokud je směs příliš suchá, zvláčněte ji trochou vody z těstovin. Krémový sýr rozdělte vidličkou na menší kousky a vmíchejte do těstovin.
Fotky receptu Těstoviny se špenátem a ricottou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!