Použité suroviny receptu Texaské chilli s rýží a paprikou:
750 g kostek hovězího zadního masa
| 1 lžíce oleje
| 2 stroužky česneku
| dle chuti: sůl
| 1 lžíce oregana
| na špičku nože římského kmínu
| 1 lžička drcených papriček chilli
| 1 lžíce kukuřičného nebo jiného škrobu
| 800 ml hovězího vývaru (z kostky)
| 1 červená, žlutá a zelená paprika
| 200 g dlouhozrnné rýže
Postup přípravy receptu Texaské chilli s rýží a paprikou:
Kostky masa opékáme na rozehřátém oleji na silném ohni 10-12 minut. Česnek oloupeme a prolisujeme k masu. Osolíme, okořeníme oreganem, kmínem a papričkami chilli a opékáme další asi 2 min.
Škrob rozmícháme ve 125 ml vody a přidáme k masu. Přilijeme hovězí vývar. Pokrm dusíme asi 25 minut. Během dušení několikrát zamícháme.
Paprikové lusky očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Přikryté poklicí dusíme ještě asi 30 minut. Občas zamícháme.
Mezitím během 15-20 min. vaříme ve 400 ml osolené vody na mírném ohni rýži, dokud se tekutina nevsákne. Upravíme na talíře s masem a podáváme. Můžeme ozdobit čerstvým oreganem.
Fotky receptu Texaské chilli s rýží a paprikou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!