Použité suroviny receptu Thajská vejce plněná vepřovým:
8 natvrdo uvařených vajec
| 200 g vařených krevetek, nadrobno posekaných
| 200 g vepřového masa mletého
| 2 lžíce kokosového krému z konzervy
| 2 lžíce posekaného koriandru
| 1 lžíce orientální rybí omáčky
| na smažení olej
| 8 lžic hladké mouky
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 1 lžička cukru
| 2 lžičky oleje (slunečnicový, arašídový)
| 250 ml vody
Postup přípravy receptu Thajská vejce plněná vepřovým:
Rozkrojit vejce napůl a opatrně vyjmout žloutky. Pomocí vidličky rozmělnit žloutky, přidat krevetky, vepřové maso, koriandr a omáčku. Dobře promíchat. Rozdělit směs na 16 dílů. Vytvarovat je do kuliček a vložit do bílků. Vytvarovat na formu celého vejce. Přikrýt a nechat v chladničce alespoň po 1 hodinu. Těsně před podáváním namočit vejce do těstíčka a osmažit je postupně v oleji do hněda. Podávat horké osušené na ubrousku. Těstíčko: Přesít mouku, prášek do těsta a cukr do mísy. Postupně přidávat vodu smíchanou s olejem a našlehat těstíčko do hladka (nebo rozmixovat v mixéru). Přikrýt a nechat stát po 20 min.
Fotky receptu Thajská vejce plněná vepřovým:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!