Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Thajské kešu kuře :
2 kuřecí prsa (cca 500 gramů)
| 100 gramů kešu oříšků
| 4 stroužky česneku utřené nebo nasekané
| 1 zelená thajská chilli paprička (lze nahradit
| 1/2 lžící zelené kari pasty,
| 3 šalotky nasekané na hrubo
| 2 rajčata
| 1 žlutá paprika nakrájená na nudličky
| 1 lžička umletého galangalu (siamský zázvor)
| 1 lžíce palmového cukru
| 3 lžíce rybí omáčky
| 2 lžíce oleje na smažení
Postup přípravy receptu Thajské kešu kuře :
Kešu oříšky (můžeme na hrubo nasekat) opražíme na suché pánvi. Kuřecí prsa nakrájíme na 2-3 centimetrové kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrojíme na osminky. Ve woku rozpálíme olej, osmažíme krátce česnek a chilli papričku (kari pastu), přidáme maso a smažíme až změní barvu (cca 2 minuty). Přidáme šalotku, rajčata, galangal, rybí omáčku a cukr. Promícháme a dusíme 2-3 minuty. Přendáme na talíř a porce posypeme opraženými kešu oříšky. Podáváme s rýží basmati.
Fotky receptu Thajské kešu kuře :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!