Vložil: | Sedamiska |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 155 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Tmavý chléb s olivami:
200g hladké pšeničné mouky
| 80g žitné mouky
| 2 lžíce nasekaných černých oliv
| 1,7dl teplé vody
| 10g droždí
| 1 lžíce olivového oleje
| 1/2 lžičky soli
| mouka na vál
| tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Tmavý chléb s olivami:
V míse promícháme obě mouky, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme teplou vodu (asi 37°C) rozmíchanou se solí a olivový olej, dobře propracujeme a těsto necháme přibližně 45 minut kynout na teplém místě. Pak z těsta oddělíme třetinu, do zbylé větší části zapracujeme polovinu oliv a rozválíme ji na pomoučeném válu na podlouhlý bochník. Těsto bez oliv rozválíme na plát silný 3mm, jeho střed potřeme lehce vodou, posypeme zbylými olivami, na ně položíme bochník a zabalíme ho do těsta. Položíme ho spojem dolů na vymazaný plech, podélně ho nožem lehce nařízneme a necháme ještě zhruba 25 minut kynout. pak chléb vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme přibližně 35 minut dozlatova.
Fotky receptu Tmavý chléb s olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!