Použité suroviny receptu Toast se ztraceným vejcem:
2 hamburgerové housky
| 4 vejce
| 4 listy ledového salátu
| 2 lžíce octu
| 1,5 l vody
| máslo na potření
| omáčka:
| 200 ml smetany ke šlehání
| drcený barevný pepř
| sůl
| 2 lžíce sekané pažitky
| 200 g taveného sýra
| 50 ml mléka
Postup přípravy receptu Toast se ztraceným vejcem:
Hamburgerové housky podélně rozřízneme a namažeme máslem. Pažitku omyjeme a nasekáme.
Sýrová omáčka: Za pilného míchání rozpustíme na pánvi tavený sýr v mléce, opepříme drceným pepřem a necháme vychladnout. Do studeného krému vlijeme smetanu, přisolíme a ušleháme. Nakonec lehce vmícháme pažitku.
Na plechu v předehřáté troubě upečeme housky dozlatova.
Ztracená vejce: Vodu s octem přivedeme k varu. Voda nesmí klokotat, ale jen vřít. Ode dna kastrolku musí unikat jen malé bublinky. Do vody opatrně vkládáme rozklepnutá vejce. Po minutě odstavíme kastrol z plotýnky a necháme vejce ještě 10 minut v lázni.
Na každý plátek hamburgerové housky klademe list salátu a ztracené vejce, které přelijeme sýrovou omáčkou. Toast ozdobíme bylinkami.
Toast se ztraceným vejcem podáváme jako teplý předkrm nebo jako sváteční snídani.
Fotky receptu Toast se ztraceným vejcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!