Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Tokáň po pastevecku:
1 kg vepřového masa
| 150 g cibule
| 100 g sádla
| 60 g slaniny
| 3 dl kysané smetany
| 4 porce noků
| 20 g soli
| 10 g červené papriky
| 30 g mouky
| 100 g leča
| 1 stroužek česneku
Postup přípravy receptu Tokáň po pastevecku:
Maso opláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Do kastrolu dáme sádlo a do rozpáleného přidáme jemně nakrájenou cibuli a trochu ji osmažíme. K tomu pak přidáme papriku, zamícháme, podlijeme trochou vody a několik minut povaříme. Nyní přidáme nakrájené maso a za občasného míchání dusíme zakryté do poloměkka. Podle potřeby podléváme vodou.
K poloměkkému masu přidáme lečo, osolíme a dusíme vše doměkka. Nakonec přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, krátce zavaříme a podáváme s noky.
Fotky receptu Tokáň po pastevecku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!