Použité suroviny receptu Tortellini s rajskou omáčkou a smetanou:
600 g čerstvých tortellini plněných špenátem a ricottou
| 55 g másla
| 1 cibule
| 1 řapíkatý celer
| 400 g rajské omáčky
| 1/2 lžičky cukru moučka
| 145 ml čerstvé smetany
| sůl
| černý pepř
| parmazán na posypání
Postup přípravy receptu Tortellini s rajskou omáčkou a smetanou:
Cibuli a řapíkatý celer nakrájíme najemno. Potom vložíme do hrnce společně s máslem, přidáme rajskou omáčku a vše přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme nezakryté 30 minut, dokud zelenina nezměkne a omáčka nezhoustne. Přilijeme smetanu, vše okořeníme a za stálého míchání znovu přivedeme k varu. Omáčku vaříme další minutu a podle chuti ji ještě přikořeníme. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě al dente (na skus) a poté je slijeme. Přesypeme je do servírovací mísy a zalijeme omáčkou. Podáváme posypáné parmazánem.
Fotky receptu Tortellini s rajskou omáčkou a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!