Vložil: | Sametka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Tortilla s rukolou a parmezánem:
50 g pesta (bazalka, olivový olej, petrželka kudrnka, sůl, piniové oříšky, bílý pepř)
| 150 g zakysané smetany
| 3 velká masitá rajčata
| 100 g rukoly
| 8 ks bílé tortilly
| 16 plátků (parmské) šunky
| 50 g parmezánu
Postup přípravy receptu Tortilla s rukolou a parmezánem:
Nejprve si připravíme italskou specialitu - pesto: Piniové oříšky opražíme při nízké teplotě dozlatova. Petrželku kudrnku, bazalku, piniové oříšky a olivový olej rozmixujeme dohladka. Ochutíme solí a pepřem. Pesto si můžeme připravit i den předem a dát do lednice. Zakysanou smetanu smícháme s pestem. Tortily (hotové a zakoupené v obchodě) rozprostřeme a namažeme smetanovo-pestovou směsí, na kterou položíme ještě plátky parmské či jiné šunky a posypeme strouhaným parmezánem. Přidáme rukolu a vydlabaná, na malinkaté koustky nakrájená rajčata. Naplněné tortilly opatrně srolujeme, vyrovnáme na lehce olejem potřený plech a vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme přibližně 8 minut. Aby si tortily udržely tvar, můžeme si pomoci speciálními kleštěmi. K tepelnému zpracování tortill, ale můžeme použít také pánev nebo gril.
Fotky receptu Tortilla s rukolou a parmezánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!