Postup přípravy receptu Tortillové jednohubky:
Tortilly si koupíme podle množství připravovaných jednohubek. Na dva talíře (což je tak akorát) spotřebuji 8 tortill. Každou nakrájíme na 3 větší žížaly. Eidam nakrájíme na kostky o malinko užší než žížala z tortilly, tlusté asi 1,5 cm.
Dále si vyrobíme omáčku ze dvou třetin tatarky a z jedné třetiny hořčice.
Omáčkou pomažeme tortilly podle chuti a do tortilly zamotáme sýrovou kostku. Párek nakrájíme na válečky či kolečka. Jednohubku společně s párkem propíchneme párátkem. Můžeme dozdobit zeleninou.
Tortillové jednohubky můžeme použít jako předkrm, jako svačinu nebo můžeme podávat na oslavě jako občerstvení. Není to ani ostré ani nevýrazné, vhodné pro všechny. Navíc bez párku vhodné pro vegetariány.