Postup přípravy receptu Tournedos z mletého masa:
Žemli namočíme do vody. Cibuli oloupeme a usekáme najemno. Maso dáme do mísy, přidáme vymačkanou žemli, vejce. 1/3 cibule, hořčici a důkladně prohněteme. Ochutíme solí a pepřem. Vytvoříme 8 vyšších kulatých placiček a každou ovineme dvěma plátky slaniny.
V malém množství vody podusíme asi 15 minut fazolky a dáme je okapat. V pánvi rozpálíme olej a tournedos na něm opékáme asi 4 minuty po každé straně. Vyjmeme je z pánve a udržujeme je teplé. Výpek podlijeme smetanou, vývarem a tři minuty povaříme. V troše vody rozkvedláme solamyl a za stálého míchání jím omáčku zahustíme. Nakonec dochutíme solí.
V nádobě zahřejeme tuk, přisypeme zbylou cibuli a necháme zesklovatět. Odstavíme z plotýnky. Petrželku opereme, osušíme, několik snítek odložíme na ozdobení a zbytek usekáme. Fazolky a petrželku přidáme k cibuli a promícháme. Na mísu upravíme tournedos, přelijeme omáčkou, přidáme fazolky a ozdobíme snítkami petrželky. Jako příloha jsou vhodné orestované brambory.