Vložil: | Veronna |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Tradiční thajský salát z masa a hub:
600 g hovězí svíčkové
| 30 ml olivového oleje
| 2 čerstvé chilli papričky
| 300 g hub shiitake
| 1 listový salát
| 200 g rajčat
| 1 okurka
| 50 g sezamového semínka
| 1 svazek řeřichy
| dresink:
| 3 jarní cibulky
| 2 stroužky česneku
| 1 limetka
| 30 ml thajské rybí omáčky
| 10 g hnědého cukru
| 10 lístků čerstvého koriandru
Postup přípravy receptu Tradiční thajský salát z masa a hub:
Hovězí svíčkovou opečeme na pánvi v celku dorůžova. Pečeme zprudka ze všech stran cca 3-4 minuty. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Houby shiitake nakrájíme na plátky, chilli papričky na jemné nudličky. Společně je, opět zprudka a krátce, opečeme na olivovém (nebo sezamovém) oleji. Necháme vychladnout a promícháme s plátky masa. Thajskou rybí omáčku smícháme se šťávou z limetky a hnědým cukrem. Přisypeme nadrobno nakrájené cibulky, česnek a posekaný koriandr a touto směsí polijeme směs masa s houbami. Lehce promícháme a pro propojení chutí necháme v ledničce chvilku uležet. Rajčata, okurky a listový salát nakrájíme na nudličky (nejčastěji používaný způsob krájení v thajské kuchyni) a takto upravenou zeleninu poklademe na mísu. Navrch položíme masovohoubovou směs a posypeme nasucho opraženým sezamovým semínkem. Dozdobit můžete řeřichou.
Fotky receptu Tradiční thajský salát z masa a hub:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!