Postup přípravy receptu Trampský guláš :
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a zprudka je i s cibulí po dobu asi 2-4 minut opékáme za stálého míchání. Posolíme, zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vřelou vodou a dusíme zhruba 40 minut (v papiňáku o 10 - 15 minut déle). Přidáme houby, klobásu nakrájenou na kolečka a syrové brambory nakrájené na menší kostky. Vše spolu dusíme do změknutí brambor. Správný trampský guláš nezahušťujeme, ale když máme chuť... Jelikož jde o guláš trampský, je velmi vhodný na chalupu a můžete do něj přidat nejen uvedené suroviny, ale spoustu dalších "zbytků", od zeleniny až po zbytky dalších mas či uzenin.