1/8 l mléka
| 1 ks vejce
| 250 g polohrubé mouky
| 100 g másla
| 20 g moučkového cukru
| 1 ks žloutek
| 1 lžíce rumu
| sůl
| 20 g droždí
| máslo na pokapání
| Na obalení:
| 30 g strouhané čokolády
| 30 g strouhaného perníku
| 30 g sekaných fíků
| 30 g krystalového cukru
| 30 g strouhaných ořechů
| 30 g sekaných rozinek
| 30 g sekaných sušených švestek
| mletá skořice
| citronová kůra
Postup přípravy receptu Trdelníčky :
Nejdříve v míse smícháme vlažné mléko, droždí a trochu cukru a necháme vykynout kvásek. Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Zatím si odvážíme mouku, přidáme žloutek a celé vejce, vlahý tuk, trochu soli a vzešlý kvásek. Těsto dobře vypracujeme a necháme asi hodinu kynout přikryté utěrkou.
Zatím si připravíme všechny suroviny na obalení a smícháme je. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále placku, rovnoměrně ji posypeme připravenými přísadami, pokapeme máslem a posypané těsto lehce přejedeme válečkem. Poté ho nakrájíme na proužky asi 2 cm široké a 4 cm dlouhé. Tyto proužky navinujeme na plechové trubičky a trdelníčky pečeme do růžova.
Fotky receptu Trdelníčky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!