1. těsto:
| 140 g hladké mouky
| 100 g másla
| 30 g moučkového cukru
| 1 žloutek
| 1 lžíce citrónové kůry
| 2 .těsto:
| 140 g vlašských ořechů
| 140 g moučkového cukru
| 1 bílek
Postup přípravy receptu Třebovské tyčky:
Ze surovin I. vypracujeme těsto a dáme na chvíli odpočinout do ledničky. Před použitím si z něj kousek oddělíme na ozdobné proužky. Mezitím vypracujeme ze surovin II. druhé těsto. Obě těsta vyválíme na stejné placky (cca 20x 20 cm). Dospod dáme I. těsto, potřeme bílkem a navrch dáme těsto II. Poté si z odloženého zbytku I. těsta vyválíme 4 válečky stejné délky, jako je šířka placek. Válečky dáme cca 1,5 cm od horního a spodního okraje a dva zbývající dáme rovnobežně s předchozími na střed (necháme mezi nimi cca 3 cm) - všechny lehce přitiskneme. (Před jejich položením opět potřeme bílkem na přichycení). Vezmeme ostrý nůž a mezi vnitřními válečky rozdělíme placku na dvě poloviny. Poté z každé poloviny krájíme kolmo na válečky proužky (cca 1 cm široké). Vznikají nám tím tyčky, jako od plotu. Hotové poklademe na plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Vynikající jsou tak po týdením uležení.
Fotky receptu Třebovské tyčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!