Postup přípravy receptu Třené houskové knedlíky:
Nechutnají nám takové ty v restauracích (a jídelnách) podávané knedlíky, kterým moje děti říkají "pěnové". Jsou z domu zvyklé na tento recept (podle moravské prababičky). Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny. Housky nakrájíme na kostičky, (babička je ještě pokapala rozpuštěným máslem, ale to já - přiznám se - nedělám) a vmícháme do těsta. Dáme vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Těsto necháme stát cca 1/2 hodiny. Potom namočenýma rukama uděláme 2 nebo 3 knedlíky a zavaříme. (Jsou-li dva větší, potom cca 25 minut, pokud uděláme menší, pak stačí 15 minut.) Po chvilce vaření je vařečkou nadzdvihneme ode dna, aby se nepřichytily. V půlce vaření je otočíme, aby se provařily stejnoměrně.
Fotky receptu Třené houskové knedlíky:
Fotky vložil: smudlinek,Mangovka,piskotik,evr5