Postup přípravy receptu Třešňové pralinky:
Smetanu uveďte v hrnci do varu. Čokoládu rozdrobte, hrnec odstavte a za stálého míchání rozpusťte ve smetaně. Hmotu nechte trochu ochladit, vmíchejte třešňovici, přidejte tuk a nechte rozpustit. Míchejte, dokud se přísady dobře nespojí. Krabičkovou formu (dlouhou cca 20 cm) vyložte průhlednou potravinovou folií, naplňte hmotou a nechte asi 1 hodinu v chladničce ztuhnout.
Pevnou hmotu vyklopte na tác, stáhněte folii, nakrájejte na malé obdélníčky (cca 1,5 x 2,5 cm). Kousky dejte opět vychladit. Poté namočte v čokoládové polevě a ozdobte rozpůlenou kandovanou třešní. Třešňové pralinky vkládejte do papírových košíčků.