Použité suroviny receptu Trojbarevné chilli s krůtím masem:
2 lžíce olivového oleje
| 1 cibule
| 3 stroužky česneku
| 500 g mletého krůtího masa
| 1 - 2 lžičky chilli koření
| 1 lžička kmínu
| 1 lžíce mleté sladké papriky
| 400 g konzervovaných drcených rajčat
| 250 - 300 ml vody
| 500 g uvařených barevných fazolí nebo sterilovaných
| 1 lžička třtinového cukru na dochucení
| sůl
| mletý pepř
| limetka nebo citron k podávání
Postup přípravy receptu Trojbarevné chilli s krůtím masem:
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek a necháme je zesklovatět. Přidáme maso, chilli koření a kmín, mícháme a opékáme ze všech stran tak, aby bylo maso stejnoměrně opečené a začalo se oddělovat. Posypeme mletou paprikou, promícháme a ihned zalijeme sterilovanými rajčaty a vodou. Osolíme, opepříme a dusíme na mírném plameni pod poklicí asi 20 minut. Nakonec přidáme uvařené fazole a společně dusíme ještě dalších 10 minut, během dušení podle potřeby podlijeme trochou vody a dochutíme cukrem a solí. Před podáváním necháme asi 10 minut stát, aby se chutě propojily. Podáváme s limetkou nebo citronem.
Fotky receptu Trojbarevné chilli s krůtím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!