500 g dlouhozrnné rýže
| sůl
| olej
| 500 ml kuřecího vývaru
| špetka šafránu
| 100 g kuřecích jater
| 100 g kuřecích prsou
| 2 lžíce oloupaných mandlí
| 100 g hrášku
Postup přípravy receptu Turecký pilaf:
Rýži nasypeme do hrnce, přelijeme teplou slanou vodou a necháme i s rýží vychladnout. Scezenou rýži opražíme v hrnci s olejem asi 10 minut. Přelijeme horkým vývarem a ochutíme šafránem. K rýži přidáme maso nakrájené na kousky, hrášek, mandle a vaříme tak dlouho, až se tekutina odpaří. Odstavíme z plotny, přikryjeme pokličkou a rýži necháme asi 15 minut nabobtnat. Podáváme horké.
Fotky receptu Turecký pilaf:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!