Postup přípravy receptu Turkmenský šašlik:
Skopové i vepřové maso nakrájíme na kousky a necháme odděleně, každé samostatně. Lehce je naklepeme paličkou. Skopové dílky osolíme, opepříme, potřeme třeným česnekem, promícháme s drobně sekanou cibulí a pokapeme olejem. Vepřové kousky osolíme, opepříme, promícháme s hořčicí a krájenou cibulkou, přidáme citrónovou šťávu, hrubě mleté koření a bobkový list. Oba druhy masa necháme v chladu odležet asi 3-4 hodiny. Před grilováním nasekáme na velmi jemnou směs rajčata,zelené papriky, loupaný lilek a cibuli. Tuto směs dusíme ve vhodné nádobě na oleji, dochutíme pepřem a solí. Macerované maso napichujeme střídavě-vepřové, plátek slaniny,skopové atd. Vždy mezi plátek slaniny. Grilujeme na grilovacích jehlách asi 14-16 minut. Směs občas při grilování potíráme olejem. Hotový šašlik podáváme s opékanými bramborami bohatě posypanými zelenou petrželkou. Dušenou směs podáváme samostatně na misce.