Tvaroh rozmícháme s vejcem, přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vypracujeme vláčné těsto. Broskve vypeckujeme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kostky. Těsto rozválíme na pomoučeném válu, rozkrájíme na stejnoměrné čtverce, do středu každého čtverce vložíme kousky broskve, vytvoříme knedlíky a vaříme ve vroucí vodě asi sedm minut. Knedlíky vyjmeme děrovanou vařečkou nebo lžící a necháme okapat. Na závěr posypeme jemně strouhaným tvarohem smíchaným se lžičkou moučkového cukru a pokapeme rozpuštěným tukem.
Pro nehubnoucí členy rodiny:
Na omaštění hotového pokrmu použijte máslo, na posypání knedlíků víc cukru a tvarohu. Podávejte celkově větší porci.
1 porce: EH 1790 kJ, B 31 g, T 8 g, S 58 g, chol. 64 mg, vláknina 3 g
B 28 %, T 16 %, S 56 %
Zdroj:
Hubneme s rozumem tvořivě