Použité suroviny receptu Tvarohový parfait s revení:
750 g reveně
| 150 g cukru
| 500 g tvarohu
| 1 vanilkový cukr
| 250 ml smetany
| 50 g sekaných pistácií
| 100 g vody
Postup přípravy receptu Tvarohový parfait s revení:
Oloupanou a očištěnou reveň nakrájíme na délku formy. Svaříme ve vodě s poloviční dávkou cukru a reveň dusíme asi 5 min. Dáme vychladnout.
Do tvarohu zamícháme zbylý cukr a vanilkový cukr a lehce vmícháme dopevna ušlehanou smetanu. Do formy mezi dvě vrstvy tvarohu narovnáme 2/3 reveně a necháme asi 4 hodiny mrazit.
Zbylou reveň rozvaříme a propasírujeme. Hodinu před podáváním přendáme formu z mrazicího boxu do chladničky. Parfait vyklopíme a ze všech stran posypeme pistáciemi. Nakrájíme na plátky a podáváme na taliri s reveňovým pyré. Podle uvážení můžeme ještě ozdobit nakrájeným reveňovým listem a posypat moučkovým cukrem.
Fotky receptu Tvarohový parfait s revení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!